پرسش و پاسخ

فتق ناف یا بیرون زدگی و تورم و برجستگی ناف در شیرخواران یا کودکان

سلام آقای دکتر دختر شش ماهه‌ای دارم که وقتی گریه می‌کند نافش برجسته می‌شود. آیا عمل لازم دارد یا خوب می‌شود؟ با سلام و تشکر؛ فتق ناف معمولا خودبه‌خود و بدون دخالت درمان دارویی یا جراحی ترمیم و بازسازی می شود. در صورت عدم بهبودی بعد از چهار سالگی عمل جراحی انجام می دهیم. البته برای اظهار نظر نظر قطعی تر نیاز به ویزیت دارد.

هایپوسپادیاس یا ناهنجاری سوراخ خروجی مجرای ادرار

سلام اقای دکتر سوال داشتم از خدمتتون بچه من سه سال و چهارماهه است . ۳۴ هفتگی با وزن کم به دنیا امده و مشکل هایپاسپادیاس دارد دارای دو مجرا است میخواستم برای عملش راهنمایی کنید. البته قصد داشتم زودتر اینکار را انجام بدم اما به خاطر کرونا به تاخیر افتاد . ممنون میشم راهنمایی کنید. پاسخ: با سلام و تشکر؛ هایپوسپادیاس، یعنی، سوراخ خروجی مجرای ادرار، به جای نوک پنیس، در موقعیتی پایین‌تر قرار بگیرد. بهترین زمان ترمیم این ناهنجاری بین شش ماه تا یکسال است. عدم وجود مجرا بین سوراخ خروجی تا محل طبیعی بازسازی می شود.

بند ناف

سلام وقتتون بخیر سال نو مبارک آقای دکتر نوزاد دختر که هفت روزشه بند نافش هم نیوفتاده ترشح سبز داره و کمی هم قرمز شده . خطرناکه؟ باید چیکار کنیم؟ با سلام و تشکر؛ کاملا طبیعی است و نگرانی ندارد. بین یک تا سه هفته بند ناف و کلیپ همراه آن خشک شده و می افتد.

هیدرونفروز جنینی یا ورم کلیه‌ی جنین

سلام من هفته ۱۸بارداری سونوی آنومالی دادم که کلیه راست ورم خفیف داشت.قطر Apلگنچه راست۴٫۸بودوچپ۲٫۹آیامشکل جدی هست؟درضمن جنین دختره.باتشکر   با سلام و تشکر؛ هیدرونفروز یا تورم لگنچه‌ی کلیه‌ی جنین، ناهنجاری نسبتا شایع‌ای است که باید جدی گرفته شود ولی معمولا خطرناک نیست. در رحم و دوره‌ی بارداری اقدام عاجل و اورژانسی نیاز ندارد. بعد از تولد بررسی های تکمیلی جهت ارزیابی عملکرد کلیه ها و اقدام درمانی لازم صورت می‌گیرد.

درموئید کیست ابرو (توده یا برجستگی کنار خارجی ابرو)

سلام آقای دکتر غروبی دخترم یک برجستگی سفت و کوچک در بالای ابرو دارد که یک ماه است متوجهش شده‌ام و اصلا خوب نمی‌شود. آیا ممکن است خطرناک باشد؟ با سلام و تشکر؛ احتمالا مبتلا به کیست درموئید ابرو است. کیست درموئید ابرو به تدریج بزرگ می شود ترجیح ما برداشتن آن بوسیله جراحی بعد از شش ماهگی است.

هیدروسل یا وجود آب پیرامون و دور بیضه(hydrocele)

سلام آقای دکتر، باتشکر از اطلاعات خوبی که می‌دهید، آیا هیدروسل منجر به نازایی می‌شود؟‌ با سلام و تشکر؛ لزوماً ارتباطی بین هیدروسل و ناباروری وجود ندارد. البته هیدروسل تنس یا شدید به بیضه فشار می آورد. مواردی توصیه به عمل جراحی می شود. البته هیدروسل ارتباطی و تداوم آن بعد از دو سالگی نیاز به دخالت جراحی روتین دارد.  

تورشن تخمدان یا پیچش تخمدان

سلام دکتر خسته نباشید با عرض تبریک سال جدید من مادر یکی از مریضان هستم که دختر ۷ ساله بود عمل تورشن تخمدان انجام داد یکم اسفند جراحی شد الان یه مقدار درد در ناحیه تناسلی وروی بخیه داره طبیعیه یا باید بررسی بشه با تشکر   با سلام و تشکر؛ نگرانی ندارد ولی برای ارزیابی دقیق تر بعد از تعطیلات عید جهت معاینه مراجعه کنید.

رفلاکس یا برگشت ادراری در شیر خواران و کودکان

سلام آقای دکتر. پسر۶ ماهه‌ام رفلآکس ادراری دارد و ۳ ماه است که هر روز آنتی‌بیوتیک می‌دهیم. می‌خواستم سوال کنم تا چه مدت باید آنتی‌بیوتیک بخورد؟ و اینکه آیا خوب می‌شود یا حتما باید عمل شود؟ پاسخ: با سلام و تشکر؛ درمان رفلاکس ادراری طبی جراحی است. اگر در کودک مبتلا به رفلاکس ادراری از عفونت ادراری و آسیب کلیه متعاقب آن، با تجویز آنتی بیوتیک، پیشگیری شود نیازی به اقدام جراحی نیست.  درمان آنتی‌بیوتیکی ممکن است از چندین ما تا چندین سال ادامه داشته باشد. مهم ترین فاکتور در تصمیم گیری برای عمل جراحی، رویت آسیب پیشرونده کلیه در اسکن ایزوتوپ است‌.

رفلاکس ادراری یا VUReflux

سلام اقای دکتر خسته نباشید دخترم ۷ماهشه رفلاکس ادرار داره الان سه ماهه که وزن نگرفته یعنی خط نمودارش صافه چیکارش کنم؟ با سلام و تشکر؛ مهم ترین فاکتور در شیر خوار مبتلا به رفلاکس ادراری پیشگیری از عفونت ادراری است. آزمایش ماهانه ادرار، سونوگرافی های دوره ای و اسکن کلیه کمک کننده است. تجویز آنتی‌بیوتیک شبانه توصیه می شود.